Scroll Top
Žolgarjeva ulica 7, 2000 Maribor, Slovenija

ORALNA KIRURGIJA

Oralna kirurgija zajema precej velik spekter storitev. Gre za vejo zobozdravstva, ki zajema posege, ki skrbijo za okoliška mehka in trda tkiva – npr. ekstrakcije zob (predvsem modrostnih), apikotomije, gingivektomije ipd.

Puljenje modrostnih zob

V nekaterih primerih je zaradi pozicije zoba oziroma njegove umeščenosti v čeljust potreben nekoliko zahtevnejši poseg (npr. izkles), ki ga pri nas v večini primerov opravi prav oralni kirurg. Odstranitev modrostnih zob je smiselna kara le-ta nima dovolj prostora za rast in tako povzroča težave, ki jih spremljajo vnetja in močne bolečine. Za odstranitev se odločamo tudi v primerih, kadar je to potrebno zaradi ortodontskega načrta. Celoten poseg je opravljen pod lokalno anestezijo, tako da ne boste čutili bolečine.

Implantologija

Ena izmed možnosti nadomeščanja manjkajoči zob so tudi implantati oziroma vsadki. Prednost implantatov je njihova trajnost. Ob pravilni ustni higieni, ki je pri implantatih izrednega pomena, lahko predstavljajo tudi doživljenjsko rešitev. Izdelani so biokompatibilnega titana, ki ni le privijačen v kost, temveč se v 3-6 mesecih po vstavitvi zaraste s kostjo.

Pri Podentu uporabljamo implantate skupine Straumann, ki slovijo kot najboljši dentalni vsadki na tržišču in nudijo doživljenjsko garancijo na uporabljene materiale.
Prav tako so skupaj z oralnimi kirurgi razvili številne protokole, ki jih seveda uporabljamo tudi pri nas.

Proteze na implantatih

Eden izmed posegov, ki ga opravljamo zelo pogosto, je vgradnja je izdelava delnih ali totalnih protez, ki so podprte z implantati. Postopek zajema vstavitev štirih implantatov v zgornji čeljusti, ali dveh v spodnji. Ti implantati služijo kot sidro za proteze oziroma nadomeščajo vaše zobe. Na tak način je proteza veliko stabilnejši, hkrati pa ohranja funkcionalnost snemne proteze in jo lahko brez težav dnevno odstrani in očistite ter tako poskrbite za ustrezno higieno ustne votline.

All on 4 / all on 6

Kadar se soočate z brezzobostjo, ampak ne želite nositi snemnih protez, lahko za vas izdelamo tudi fiksen porcelanski mostiček, ki vam bo tudi izboljšano funkcionalnost in višjo raven estetike. Zaradi zagotavljana stabilnosti mostička, je pri izdelavi fiksnih mostičkov na implantatih, potrebno vstaviti nekoliko več dentalnih vsadkov, in sicer najmanj 6 v zgornji čeljusti in najmanj štiri v spodnji.

Nastavitev zasebnosti
Spletna stran uporablja piškotke, saj vam želimo prilagoditi vsebino, ki je vam interesantna.
Piškotki se shranjujejo v vašem brskalniku, ki omogočajo lažjo in hitrejšo uporabo strani zaradi predpomnjenih podatkov ter prilagajanja vsebine glede na vaše interese.