Scroll Top
Žolgarjeva ulica 7, 2000 Maribor, Slovenija
PREVENTIVA IN KONZERVATIVA
Prvi pregled

Prvi pregled je namenjen ugotavljanju zdravja in stanja vašega zobovja in ustne votline. Zato se z vami pogovorimo in s kliničnim pregledom natančno ugotovimo, kaj je potrebno storiti za dolgoročno zdravje vaših zob in njihovo popolno estetsko sliko. Ta korak je nujen za uspešno sodelovanje in učinkovito zdravljenje.

V sodelovanju stomatologa in zobnega tehnika vam svetujemo izbor storitev, ki jih potrebujete za vzdrževanje ali sanacijo zdravja. Na podlagi dogovorjenega poteka zdravljenja ocenimo potreben čas in stroške izvedbe.

Čiščenje zobnega kamna

Zavedamo se pomena preventive in pravilnega čiščenja ustne votline za ohranjanje dolgoročnega zdravja in videza zob. Zato priporočamo redno ultrasonično čiščenje zob in njihovo poliranje, s čimer bomo odstranili obloge tudi na nedostopnih mestih, ki jih običajno umivanje zob ne doseže. Z ultrasoničnim čistilcem bomo odpravili plak in trde zobne obloge, očistili medzobne prostore in učinkovito ter neboleče odstranili škodljive bakterije, ki najedajo zobno sklenino. Tako lahko pomembno zmanjšamo pojav kariesa in paradontalnih bolezni. Nato izvedemo poliranje zob z vrhunskimi polirnimi izdelki, da zmanjšamo možnosti za nabiranje plaka in zagotovimo bleščeč videz vaših zob.

Bele zalivke

Z razvojem novih materialov so bele zalivke iz kompozitnih materialov ne le bolj estetska, temveč tudi trajnejša in zanesljivejša rešitev za zalivke. Z belimi zalivkami (plombami) se prepreči lomljenje zob, hkrati pa poskrbi za ustrezno zaprtje zoba, naravnejši videz in funkcijo zoba ter s tem tudi preprečevanje kariesa zaradi oblog, ki so pogoste ob amalgamskih (kovinskih) zalivkah. V primeru velikih amalgamskih zalivk jih nadomeščamo s keramičnim inlayem oziroma onlayem.

Kaj je inlay/onlay ali overlay

Gre za isti izdelek, le pod drugačnim nazivom, ki opisuje koliko ploskev zajema. So alternativa belim zalivkam in odlična izbira, kadar želimo doseči višjo estetiko ali pa uporabiti minimalno invaziven postopek. Uporabimo jih tudi, kadar se je zaradi alergij na krilate potrebno izogniti belim zalivkam, saj so izdelani iz biokompatibilne keramike. Prednost uporabe inlaya/onlaya ali overlaya, je prav tako daljša življenjska doba ter estetika, saj so v dentalnem laboratoriju izdelani posebej za vas z uporabo modernih digitalnih pristopom. Tako dobimo končni izdelek, ki je estetsko, funkcionalno in trajnostno boljši od belih zalivk.

Nastavitev zasebnosti
Spletna stran uporablja piškotke, saj vam želimo prilagoditi vsebino, ki je vam interesantna.
Piškotki se shranjujejo v vašem brskalniku, ki omogočajo lažjo in hitrejšo uporabo strani zaradi predpomnjenih podatkov ter prilagajanja vsebine glede na vaše interese.